The Struggle is Real – Suzane Bernhardt & Roosje Verschoor

2acd7261-fc33-4be9-8717-771e72785ee9

Wat/What: The Struggle is Real (Facebook) werk van de kunstenaars Suzanne Bernhardt en Roosje Verschoor dat zij hebben gemaakt over en met podosiri.

Wanneer/When: 10 januari 2020, opening 19:00 uur/January 10, 2020, opening 7 p.m. Op zaterdag 11 en zondag 12 januari ook bezichtiging mogelijk

Waar/Where: Maisonadia Boutique Hotel (Facebook), Anton Drachtenweg 221, Paramaribo, Suriname

 

82092005_529914264277434_422823243775213568_nNa een succesvolle expositie in Amsterdam keren ze terug naar de wortels van hun werk: Suriname!

Bij de expositie The Struggle is Real is werk zien van de kunstenaars Suzanne Bernhardt en Roosje Verschoor dat zij hebben gemaakt over en met podosiri.

Van een intens productieproces in het binnenland van Suriname tot een snelle ‘gezondheidsmix’ in Amsterdam; we zullen de tegenstellingen van twee culturen verkennen die verenigd zijn in dit superfruit.

Suzanne en Roosje hebben elkaar begin 2019 ontmoet in Moengo waar zij beiden aan verschillende kunstprojecten werkten. Zij deelden daarnaast ook de interesse voor podosiri, een voor hun tot dan toe nog onbekende vrucht. Dit bracht hen in contact met verschillende plekken, tijden en filosofieën, die rondom deze vrucht circuleren.

Eenmaal terug in Nederland hebben zij hun observaties omgezet in kunstwerken. Roosje heeft gewerkt bij het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) om inkt te maken van podosiri en geëxperimenteerd met analoge print processen. Suzanne heeft rivierklei van Suriname en Nederland samengebracht in keramieken kommen waarin ook verschillende podosiri-hapjes zullen worden geserveerd.

De expositie bestaat uit riso-prints, etsen, keramiek, video-werk en fotografie. Hierbij wordt podosiri historisch, topografisch, economisch, cultureel, biologisch en spiritueel benaderd.

Op 10 januari om 19:00 uur bij Maisonadia (Facebook) openen Roosje en Suzanne de tentoonstelling met een presentatie waarbij voor de gelegenheid hapjes met podosiri worden geserveerd gemaakt door een chef-kok.

 

 

One thought on “The Struggle is Real – Suzane Bernhardt & Roosje Verschoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s